Havenkwartier

Informatie over wonen in het Havenkwartier

In het gebiedsperspectief Havenkwartier staat de visie over het Havenkwartier. Vanaf 2022 komen er uitwerkingen van deze visie in meerdere bestemmingsplannen. Op deze website staat meer informatie en de link naar het gebiedsperspectief.

(Woon)ontwikkelingen in het Havenkwartier

De Strip in het Havenkwartier kent twee aaneengesloten projectgebieden met samenwerkingsvormen voor de realisatie van minimaal 655 woningen. Klavers Jansen ligt aan de oostkant van de Belcrumweg, grotendeels eigendom van de Gemeente Breda. Hier wordt samengewerkt met het Consortium Spoorzone Breda (CSB) aan een woonproject van 165 woningen, waarvan 155 voorzien in het ‘betaalbare’ segment (conform de definitie van de Woningbouwimpuls) en 10 in het vrije sector segment.

Locatie Backer & Rueb (ontwikkelaar Amvest): Aan de westkant van de Belcrumweg en pand Electron ligt het eigendom van Amvest, dat een plan ontwikkelt met minimaal 490 woningen, gemengd met commerciële functies in en om de hallen. Hierbij moet minimaal 20% van de woningen als sociale huurwoning worden gerealiseerd en 15% als middeldure huurwoning. In totaal zal in de Strip altijd 50% van de woningen betaalbaar zijn.
Interesse? Ontwikkelaar Amvest:  info@backerenrueb.nl

Locatie Klavers Jansen: Op cultuurcluster Klavers Jansen ontwikkelt het Consortium Spoorzone 165 appartementen aan de Minister Kanstraat. Het gaat om 85 betaalbare koopappartementen, 26 middeldure huur- en 54 sociale huurwoningen.  Interesse? Ontwikkelaar HPO:  jef@hpovastgoed.nl