Op slag verliefd vanwege het vorstelijke uitzicht

Publicatiedatum: 
22 augustus 2016

Jozé en Rik van Loon wonen wat je noemt vorstelijk in de Prinses Anna van Lotharingentoren.  Doordat ze er als eerste bewoners een appartement kochten op de vierde etage, hebben ze een riant uitzicht over de hele Belcrum.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda

“Waarom zou je in het station willen wonen, vragen mensen ons wel eens. Nou heel simpel. Mijn man werkt in Best en ikzelf werk in Bergen op Zoom. Breda ligt dan perfect in het midden. Toen we nog in Putte woonden, ging hij met de auto naar zijn werk en ik met de bus, maar nu horen we meer ‘bij de wereld’ ervaren we. Je bent onderweg altijd onder de mensen. Voor mij als medewerkster bij het VVV adviseerde ik mensen altijd om het openbaar vervoer te nemen. Nu breng ik het in de praktijk. Heerlijk!

Ik heb wel roots in Breda en heb het altijd een heerlijke stad gevonden. Dat speelde ook mee. We wonen hier nu twee jaar en hebben het erg naar onze zin. We genieten op ons balkon van de levendigheid bij het station. Vooral op zondagavonden is het hier leuk met al die studenten die met hun bagage afgezet worden door hun ouders. Of van de taxichauffeurs die mopperen op automobilisten die op hun taxiplaats parkeren. We fietsen vaak naar de stad en sinds de tunnel open is, lopen we ook vaak. Je bent zo in de binnenstad via de Willemstraat. Ik heb hem al de Avenue Guillaume genoemd, vanwege de mooie, Franse uitstraling.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda

Het fijne van ons appartement is dat we door de ramen een heel breed uitzicht hebben. Daar was ik meteen verliefd op toen ik hier voor het eerst kwam kijken. Met oud & nieuw hadden we hier het beste uitzicht op het vuurwerk. Schitterend.

Je ziet vanuit onze kamer de hele Belcrum en dat is nu een prachtige wijk geworden. Heel warm en sociaal. Er is vaak iets te doen. Bij onze eerste kennismaking met het station was hier toevallig een gezellige kerstmarkt.  Dat heeft de liefde aangewakkerd bij mij.

Ook al is het hier een druk stukje Breda, waar wij wonen is het relatief rustig. Dat maakt het ook bijzonder. Er komt steeds meer contact tussen de bewoners. In dit blok wonen oudere mensen, maar ook jonge gezinnen met kleine kinderen. Heel gevarieerd.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda

Als lid van de Vereniging van eigenaren houd ik samen met andere bewoners de vinger aan de pols wat betreft het onderhoud van het gebouw, de veiligheid en wat zaken die nog geregeld moeten worden om het comfort hier optimaal te maken. De NS is in de VVE de grootste eigenaar natuurlijk, dus de lijnen zijn kort.

Al met al zijn we erg blij dat we de stap naar Breda en deze woning gezet hebben. Altijd leven in de brouwerij!”