Resultaten derde krachtatelier Havenkwartier

Publicatiedatum: 
13 juni 2017
Op 19 april 2017 organiseerden de gemeente Breda en BLASt het derde Krachtatelier Havenkwartier. De resultaten van dit atelier zijn verwerkt in een klein boekje

De gemeente gaat een gebiedsperspectief opstellen voor het Havenkwartier. Het Havenkwartier maakt deel uit van Via Breda en ligt ten westen van de Stationslaan en de wijk Belcrum. Aan de noordkant wordt het Havenkwartier begrensd door de Backer en Ruebweg en in het westen door de rivier de Mark. Het gebied is ruim 30 hectare groot en is eigendom van verschillende grondbezitters met in totaal ca 60 bedrijven, huurders en ondernemers.

Om input te krijgen voor het gebiedsperspectief, organiseerde de gemeente Breda samen met stichting BLASt drie krachtateliers voor bewoners, ondernemers, innovators en andere betrokken partijen. In de eerste twee krachtateliers werd gesproken over de unieke eigenschappen van het Havenkwartier en de kansen en uitdagingen die er liggen op het gebied van wonen, mobiliteit, cultuur en cultuurhistorie. In dit derde krachtatelier lag de focus op de eerste ‘houtskoolschets’ voor het gebied. 

pdf Boekje resultaten derde krachtatelier Havenkwartier (PDF, 4.97 MB)