Groene Loper Willemstraat wint Beste Openbare Ruimte award 2017

Publicatiedatum: 
15 juni 2017
De 'Groene loper' van nieuwe station Breda naar de historische binnenstad wint Beste Openbare Ruimte-award 2017!

De ‘Groene loper’ is een hoogwaardige voetgangersroute geworden die zich met een klassieke indeling en moderne detaillering voegt in de context van de 19e eeuwse spoorbuurt. Volgens de jury is de gemeente Breda met vlag en wimpel geslaagd in het tot stand brengen van de verbinding en ze prijst de ontwerpkwaliteit. De Groene Loper is volgens de jury een voorbeeld van een tijdloos plan, op consciëntieuze wijze uitgevoerd door gemeentelijke ontwerpers. ‘Daarin toont de Breda zich eigengereid in een periode dat er voor ruimtelijke ontwerp-expertise en vakmanschap in de uitvoering in veel gemeentelijke organisaties geen plaats meer is’.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente Breda