Festivalnieuws!

Publicatiedatum: 
6 september 2019
De komende maanden bruist het weer van de activiteiten in het Bredase Havenkwartier. (foto PHOTEDby EW)

Graphic Matters

Van 20 september tot en met 27 oktober 2019 vindt de zevende editie van Graphic Matters plaats in en rondom de Stokvishallen.

Graphic Matters is een internationaal, tweejaarlijks festival over grafisch ontwerp. Een uitgebreid programma toont de impact van grafisch ontwerp op ons dagelijkse leven.

We staan er niet bij stil dat grafisch ontwerpers ons helpen door orde te scheppen in chaos, overzicht te bieden op ingewikkelde zaken of onze emotie aan te spreken. Ze verbeelden urgente kwesties zodat we deze snel kunnen bevatten.

Een uitgebreide tentoonstelling over Information Design toont hoogtepunten uit de afgelopen honderd jaar. Actuele ontwikkelingen worden tastbaar in een programma met exposities, workshops, talkshows en events.

Ons programma is niet alleen interessant voor ontwerpers, maar zeker ook voor de nieuwsgierige individu en iedereen die beroepsmatig met informatie te maken heeft (journalisten, analisten, wetenschappers, statistici, marketeers).

Alle informatie over Graphic Matters vindt je op de website van het festival www.graphicmatters.nl 

Overslag

Zaterdag 26 oktober is het de beurt aan Overslag: een festival van beeld en muziek.

Overslag is een evenement dat culturele programmeurs multidisciplinair met elkaar verbindt. Voor bezoekers en bewoners is Overslag het summum van Belcrum’s culturele en creatieve aanbod. Zoals in voorgaande edities worden muzikale bands/acts en visuele performances geprogrammeerd tussen 18.00 tot 02.00 uur.

Publiek wordt langs de locaties geleid met een blokkenschema en plattegrond, waar beeldcultuur, muziek, performance en andere (geluids)kunsten zich afwisselen met bands van professionele kwaliteit. De podia, barren, eettentjes en de indrukwekkende setting van Graphic Matters binnen en buiten zorgen ervoor dat er een festivalsfeer in het Havenkwartier hangt.