Bouwkranen in CrossMark Breda

Publicatiedatum: 
8 september 2019
De komende jaren zul je op verschillende plaatsen in de Bredase spoorzone bouwkranen aan het werk zien.

Het maken van plannen kost tijd. Tussen het eerste idee en de start van de bouw kan vaak jaren overheen gaan.

Na de bouw van het nieuwe Bredase station, het nieuwe gerechtsgebouw, Drie Hoefijzers zuid en Breda Vooruit, leek het misschien alsof er niets meer gebeurde in de Bredase spoorzone. Niets is minder waar. 

Achter de schermen is door allerlei partijen hard doorgewerkt aan de plannen. In Drie Hoefijzers noord is aan de kant van de Vuchtstraat de bouw van de eerste 55 woningen gestart en over niet al te lange tijd start ook de bouw van de 'Thes-locatie' aan de Oostkant van het station: daar komen appartementen  en de supermarkt die nu op de Belcrumweg zit komt daar ook weer terug.

Daarna is het de beurt aan het eerste gebouw van 5 TRACKS, aan de westkant van het station. En als alles volgens plan verloopt, zou je medio 2021 op de volgende locaties in de spoorzone bouwkranen aan het werk moeten zien:

CrossMark gebied
Auteur: 
Gemeente Breda
Licentie: 
Copyright