Een uniek gebied verdient een unieke naam

Publicatiedatum: 
21 oktober 2019
Breda is bij uitstek een stad waar mooie dingen samenkomen. Mooie winkels én gezellige horeca.

De historische binnenstad en eigentijdse nieuwbouw. Het water én het park. Goede opleidingen én ambitieuze bedrijven. De allure van een grote stad én tegelijkertijd het gemoedelijke van een groot dorp. Breda brengt het allemaal samen. 

In Breda is het fantastisch wonen, werken en leven. Of je nu woont in de bruisende binnenstad, in een fijne woonwijk of één van de authentieke dorpen van Breda. Tegelijkertijd moeten we de komende jaren hard werken om zo’n fijne stad te zijn én blijven. 

De Bredase spoorzone is hét gebied waar de komende jaren hard gewerkt wordt aan projecten in het Stationskwartier zoals 5Tracks, Thes, Eureka en 3 Hoefijzers noord. Het nieuwe Station is een icoon voor het Verhaal van de stad, voor het samenbrengen van vele functies en vervoersvormen.
Ontwikkeling is ook volop gaande in Havenkwartier, waar projecten als Stek, Belcrum Beach, Brack, Electron/MotMot, Pier15, Podium Bloos en Klavers Jansen hoge ogen gooien.
En daarna komt de tijd om aan het derde gebied te beginnen; het Suikerkwartier. We gaan de stap over het water zetten als laatste stap van deze uitgebreide gebiedsontwikkeling.

Samen vormen die 3 deelgebieden, die ‘three quarters’ de kern van de gebiedsontwikkeling. In de wisselwerking tussen deze nieuwe gebieden en de historische binnenstad, kunnen we bijdragen aan de Europese ambities van Breda. De naam die we  kiezen voor deze grootschalige gebiedsontwikkeling is CrossMark Breda. Een omgeving  om je grenzen te verleggen en je doelen te bereiken. Een gastvrij gebied  die verbindt en mensen samenbrengt, in gebouwen en openbare ruimtes. Een nieuwe groene Europese stad aan het waterlandschap van de Mark.

CrossMark Breda… crossing borders, making your mark