Tijdelijke brug over Belcrumhaven

Publicatiedatum: 
10 juli 2020

Vanaf maandag 20 juli a.s. starten de werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke brug over de Belcrumhaven. De brug verbindt de Veilingkade met het voormalige terrein van Backer&Rueb. Het is de bedoeling dat deze brug meerdere jaren in gebruik blijft. Op het moment dat de bouwplannen in het Havenkwartier in een verder gevorderd stadium zijn, wordt de tijdelijke brug vervangen door een definitieve brug.


De aannemer begint vanaf 20 juli met het maken van de funderingen voor de brug aan beide kanten van de haven: ter hoogte van Pier15 en ter hoogte van Brack. Daarbij worden aan elke kant van de haven 4 stalen buispalen aangebracht, waarop een betonnen fundering wordt gestort.
Tussen 31 augustus en 3 september wordt de tijdelijke brug opgebouwd op het terrein van Pier15 en vanaf daar met een grote kraan op zijn plaats gehesen. Vanaf vrijdag 4 september is de brug voor iedereen te gebruiken.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Van Sluisveldgroep Heusden