Op loopafstand van de beste binnenstad van Nederland en station Breda verreist Eureka! Breda.

Projectontwikkelaars en bouwbedrijven Maas-Jacobs en Nederlandse Bouw Unie willen 307 nieuwe woningen ontwikkelen op het voormalige Euretco-terrein. Als de ontwikkeling volgens planning loopt zal de verkoop starten in 2021, en de bouw in het voorjaar van 2022. Het bestemmingsplan ‘Linie-Doornbos, Eureka!’ is inmiddels door de Bredase gemeenteraad vastgesteld.

Naast de woningen komt er een commerciële ruimte van maximaal 300 m2 in het midden van het gebied en is er eeen groene openbare ruimte meegenomen in het ontwerp. De bewoners van de nieuwe woningen krijgen parkeervoorzieningen in ondergrondse parkeergarages en parkeerplaatsen bij de nieuwe woongebouwen. Het project bestaat zowel uit woningen als appartementen. 

Autoluw

Tussen de gebouwen komt een openbare groene ruimte met fiets- en wandelpaden. Het nieuwe woongebied wordt autovrij. Via enkele ‘inprikkers’ kunnen auto’s vanaf de bestaande wegen naar de parkeerplaatsen en parkeergarages rijden. Als de ontwikkeling volgens planning verloopt, zal de verkoop van de woningen starten in het voorjaar van 2021. De start van de bouw volgt dan een jaar later. De oplevering staat momenteel gepland voor 2024.

Meer informatie op de website van Eureka www.eureka-breda.nl

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Maas-Jacobs