Klavers Jansen

KlaversJansen wordt een levendige stadsbuurt tussen de Speelhuislaan en Belcrumweg.  Het is een plek voor bewoners, creatieve makers én publiek. Hier komen in  totaal 165 (sociale)huur- en koopappartementen. 

Het KlaversJansen-terrein wordt omgevormd tot een creatief-culturele hotspot in combinatie met wonen, waarbij de nadruk ligt op bestaande kwaliteiten zoals live-art en podiumkunsten.  Er is volop ruimte voor activiteiten en festiviteiten, zowel in de bebouwing als in de openbare ruimte.

Klavers Jansen vormt samen met het Backer & Rueb-terrein ‘’De Strip’’ van het Havenkwartier. In totaal worden hier bijna 700 woningen en appartementen gerealiseerd, gecombineerd met zo’n 12.000 vierkante meter aan commerciële en culturele voorzieningen zoals horeca, retail, kantoorruimtes en maatschappelijke voorzieningen. 

De Strip wordt een uniek stedelijk gemengd gebied waar nieuwe woningbouw samensmelt met bestaand industrieel erfgoed en cultuurgoed. Het unieke stadsdistrict wordt omsloten door rivier de Mark, de Belcrumhaven, de historische Speelhuislaan en een nieuw stadspark aan de Industriekade.

Meer informatie: website KlaversJansenBreda
 

Impressie nieuwbouw