Stationskwartier

Met het internationale treinstation waar meerdere vormen van vervoer zijn verknoopt als middelpunt, op loopafstand van het historische centrum van Breda, een levendige plek waar wonen, werken en verblijven in een aantrekkelijk spoorpark vanzelfsprekend zijn…het Bredase Stationskwartier maakt haar belofte waar van een hoogstedelijke toplocatie.

Voor alle projecten in het Stationskwartier geldt het hoogste ambitieniveau, zowel programmatisch als ruimtelijk. Het Stationskwartier is de spin in het web, het brandpunt in de gebiedsontwikkeling van de Bredase spoorzone CrossMark, met een totaalprogramma van 7000 woningen, ruim 110.000m2 kantoren en 40.000 m2 voorzieningen, commercieel en ruimtelijk.

Uitstekend verbonden: Rotterdam en Antwerpen zijn binnen 30 minuten per trein te bereiken, Schiphol, Amsterdam en Brussel in een uur. Maar ook perfect verbonden met de regio; met het hoogwaardig openbaar vervoer of via een uitgekiend netwerk van snelle fietsverbindingen.

Een toplocatie, pal naast de nieuwe gebiedsontwikkelingen van het Havenkwartier en ’t Zoet  in de spoorzone. Met het water als verbindende schakel. De deelgebieden vullen elkaar perfect aan. Ze zijn complementair en kwalitatief hoogwaardig.

5Tracks en het Spoorpark

5TRACKS is de genius loci van het Stationskwartier. Een unieke ontwikkeling. Veel meer dan een kantoorlocatie. Dynamiek verzekerd, dankzij de vernieuwende mix van horeca, kantoor, hotel, retail en wonen. De adressen van 5 Tracks, met 3 afzonderlijke bouwblokken, liggen aan de nieuwe statige Stationslaan, een waardige entree. Aan de andere zijde van het multifunctionele complex ligt het Spoorpark: een aantrekkelijk, groene buitenruimte waarvan het eerste gedeelte reeds is uitgevoerd bij het Gerechtsgebouw. Op diverse plekken, door of langs de bouwblokken is dit park bereikbaar. Er komen diverse terrassen om te verblijven of een drankje te nuttigen.

De Stationslaan en het Spoorpark vormen elementen die ruimtelijk en functioneel samenhang bieden in het Stationskwartier en de belevingswaarde verhogen.- Met 5Tracks wordt het voorzieningen pakket in en rond het station uitgebreid. Dit zijn belangrijke voorwaarden om van het Stationskwartier een toplocatie voor de vestiging van kantoren te maken.