Stationskwartier

De nieuwe wijk die rond het nieuwe HSL Station Breda gaat verrijzen heet het Stationskwartier. Deze wijk krijgt net als het nieuwe station een hoogwaardig karakter met moderne architectonische eyecatchers van hoogstedelijk niveau, passend bij de uitstraling van het station en bij de naastgelegen historische Bredase binnenstad. Het Stationskwartier wordt het visitekaartje en de entree van Breda.

Het Stationskwartier wordt een nieuw stedelijk knooppunt, complementair aan de binnenstad van Breda. De nieuwe Stationslaan wordt de belangrijkste ontsluitingsweg van het gebied en daarmee van het nieuwe Station Breda: een brede allee met een allure die volledig recht doet aan het gebied.

Stationskwartier

Nieuwe concepten van wonen en werken krijgen een plaats in het Stationskwartier dankzij een uitgekiende mix van kantoren, wonen, luxe voorzieningen, internationaal hoger onderwijs, publieksfuncties en cultuur. Een levendige omgeving door de productiviteit en dynamiek van het gebied. Daardoor wordt het Stationskwartier the place to be voor expats, startende ondernemers, power couples, ouderen, internationale studenten, internationaal georiënteerde bedrijven, internationale hoofdkantoren en uiteraard reizigers.